Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kväll i maj sköts en person till döds när han satt i en bil i Guldheden i Göteborg. En av de misstänkta till dödsskjutningen åtalas nu även för en dödsskjutning på Lidingö. Arkivbild.

Mordåtalad åtalas för ett till mord

En av de personer som har åtalats för inblandning när en man i 30-årsåldern sköts ihjäl i maj i Guldheden i Göteborg, åtalas nu även för ett mord på Lidingö utanför Stockholm i juni.

Rättegången som gäller mordet i Guldheden pågår under veckan i Göteborgs tingsrätt. Samtidigt finns alltså kopplingar till ett mord på Lidingö utanför Stockholm i juni – en av de åtalade för dödsskjutningen på Guldheden åtalades på måndagen för dödsskjutningen på Lidingö. Totalt åtalas sju personer i åldern 17 till 22 år för inblandning i det mordet.

Ytterligare en man som står åtalad misstänkt för mordet på Lidingö, är också inblandad i ett annat rättsfall i Göteborg. Där rör det sig om förberedelse till mord – han och fyra till ska enligt åtalet bland annat ha satt en gps på det tänkta offrets bil. Det har alltså handlat om tre parallella utredningar, två mordutredningar samt en utredning om förberedelse till mord.

I april väntas rättegången kring dödsskjutningen på Lidingö tas upp i Göteborgs tingsrätt.