Misstänkt våldtäkt mot minderårig flicka

En minderårig flicka ska ha blivit våldtagen under fredagskvällen i samband med en nollning i Borås. Flera hundra berusade ungdomar hade samlats i en park. Polisen tvingades till slut utrymma platsen.

ANNONS
|

Den traditionella nollningen ska helt ha spårat ur i Annelundsparken iBorås i fredags. Uppåt 500-600 ungdomar ska ha festat loss. Flera var tvungna att köras till akuten på grund av fylla, polisen utsattes för stenkastning och dessutom ska en misstänkt våldtäkt ha skett mitt i kaoset.Det rapporterade Borås Tidning om först.

– Det finns en anmälan om våldtäkt här hos oss på Boråspolisen. Den kommer handläggas av vår avdelning för grova brott imorgon, bekräftarThomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen, för GP.

Finns det någon misstänkt?

– Inte så vitt jag vet, svarar Andersson.

Målsäganden ska vara en minderårig flicka som deltog i en gymnasienollning. Än så länge är polisen förtegen om fallet.

ANNONS

Vuxna män gav sig på unga flickor

Enligt Boråspolisen ska studenter på såväl gymnasienivå som frånhögskolan ha samlats i parken i fredags. Tidigare ska nollningen mest ha omfattat elever på högskolenivå men sedan ett par år tillbaka har även gymnasieelever hoppat på trenden. Något som betytt ökat stök i staden så här års.

– Det finns flera olika platser som man brukar samlas på för att ha nollningar. I det här fallet tycks dessa två grupper ha haftfest på samma plats, säger Thomas Andersson

Gymnasietjejer som befann sig i parken ska ha berättat för polisen att det gick runt vuxna män som försökte tafsa på dem. Något utredningsbefälet bekräftar för Borås Tidning.

–Poliserna såg ungdomar som låg helt utslagna och inte hade en chans att ta hand om sig själva. Vissa av dem var tjejer som var mycket utsatta och riskerade att utsättas för sexuella ofredanden eller andra saker, säger Jan Johansson, som arbetade som utredningsbefäl vid Boråspolisen under helgen, till Borås Tidning.

Parken utrymdes på grund av kaoset

Polisen ska även ha utsatts för stenkastning i samband med insatsen. Det är emellertid oklart i vilket skede detta ska ha inträffat.

–Det har blivit skada på en polisbil, det vet jag. Det är förmodligen någon sten som kastats mot vindrutan på nån av polisbilarna. Men vi har skyddsglas på bilarna så den gick inte igenom. Men det blev en stor stjärna i den, berättar inre befäl,Thomas Andersson.

ANNONS

Har ni gripit någon misstänkt i det fallet?

–Nej, ingen har gripits misstänkt för stenkastningen.

Till slut insåg polisen att situationen var utom deras kontroll.Vid klockan 23.30 tog man därförbeslut om att tömma hela parken.

Ett stort antal poliser gjorde därmed en gemensam insats och drev bort ungdomarna. Dessa ska ha drivits ned mot centrala Borås istället.

Skadegörelse tidigare

Men det är inte första gången nollningarna skapar bekymmer. För några år sedan kallades polisen till den aktuella parken på grund av en urspårad nollning.

–Det har varit mycketskadegörelse tidigare i samband med nollningar i den här parken. Då har man riktat in sig på en lekpark som finns i Annelundsparken, sägerThomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Under måndagen kommer en permanent åklagare att utses, hittills har barajouråklagare handlagt fallet.

Det finns inga uppgifter om andra omhändertaganden under fredagen i samband med denna massiva nollning. Polisen menar att ungdomar körs direkt till akuten om de anträffas för fulla, alternativt ringer polisen föräldrarna själv, alternativt tillkallas sociala myndigheter.

ANNONS