Misstänkt kvinnomördare gripen - i Tyskland

Kvinnan mördades i en lägenhet i Märsta för drygt en vecka sedan. Därefter har jakten efter den misstänkte mördaren pågått - med både rikslarm och en efterlysning internationellt. Men nu ska han ha gripits. - Han greps i Tyskland, säger Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens presstjänst.

ANNONS
|

På söndagseftermiddagen för drygt en vecka sedan larmades polisen till en lägenhet i Märsta, norr om Stockholm. De första uppgifterna sa att det rörde sig om en misshandel.

När polisen kom till lägenheten hittade de en svårt skadad kvinna i 35-årsåldern. Men hennes liv gick inte att rädda.

Polisen startade en förundersökning rörande mord.

– Vi har personal på plats för att genomföra en teknisk undersökning. Sen arbetar utredare med att höra vissa personer, sa polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson på söndagskvällen.

LÄS MER: Kvinna ihjälslagen i lägenhet

Jakten efter misstänkte mördaren

Samtidigt inleddes en omfattande jakt efter en misstänkt mördare. Polisen har riktat sina misstankar mot en man i 25-årsåldern som ska ha befunnit sig i lägenheten där kvinnan hittades död. Han anhölls av åklagare i sin frånvaro och polisen gick ut med rikslarm efter mannen.

ANNONS

– Det innebär en "heads up" till alla polisområden att den finns en person som är efterlyst. Det är ungefär som en pushnotis till andra poliser i landet, att vi är extra intresserade av just den här personen, sa då Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.

Dessutom efterlystes mannen internationellt.

Misstänkt mördare gripen

Nu har polisens arbete gett resultat. På lördagskvällen ska mannen, som då var häktad i sin frånvaro misstänktför mord,ha gripits i Tyskland, somExpressenskrev om först.

- Jag har fått bekräftat av åklagaren att han har gripits, säger Helena Ekstrand på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Hon vet dock inte i vilken stad han greps och har inga uppgifter om hur gripandet gick till.

Mannen är fortfarande kvar i Tyskland.

- Det som hände nu är att vi avvaktar beslut från tyska myndigheter. Nu ska de handlägga det, säger Ekstrand.

ANNONS