En mås lade sig i när polisen skulle kontrollera en misstänkt cannabisrökare i Göteborg. Måsen på bilden har ingenting med texten att göra. Arkivbild.
En mås lade sig i när polisen skulle kontrollera en misstänkt cannabisrökare i Göteborg. Måsen på bilden har ingenting med texten att göra. Arkivbild. Bild: Hasse Holmberg / TT

Misstänkt cannabisrökare fick hjälp från ovan

ANNONS

I samband med en stadsfestival i Göteborg tidigare i augusti fick en misstänkt cannabisrökare oväntat hjälp från ovan, rapporterar P4 Göteborg.

Polisen hade fått syn på en kvinna som de misstänkte rökte cannabis. När de närmade sig kvinnan kastade en man som satt bredvid henne ifrån sig en påse med vad polisen tror också var knark.

– Poliserna har jobbat med det här länge och är vana vid att se det här, så de är på det klara med att det skulle vara misstänkt narkotika även det här, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson, till radion.

– Vad de inte var beredda på är att en tredje part lägger sig i det här ingripandet i form av en mås som tar det här som sitt byte, fortsätter Gustafsson.

ANNONS

Måsen försvann med det misstänkta knarket.

– Vi har inga spår efter måsen och huruvida måsen har haft någon behållning av sin nya erfarenhet vet vi inte heller. Där är historien slut om vi undantar det att vi trots allt fick med oss den kvinna som satt på bänken, säger Gustafsson.

ANNONS