Isabella Lövin (MP), miljö- och klimatminister och Miljöpartiets kvinnliga språkrör och Per Bolund (MP), finansmarknadsminister och Miljöpartiets manliga språkrör
Isabella Lövin (MP), miljö- och klimatminister och Miljöpartiets kvinnliga språkrör och Per Bolund (MP), finansmarknadsminister och Miljöpartiets manliga språkrör Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Miljöpartiet i krismöte – kan lämna regeringen

Enligt Aftonbladet sitter Miljöpartiet i krismöte och överväger att lämna regeringen. En källa säger till tidningen att det handlar om Migrationspolitiken och Preem.

ANNONS
|

Miljöpartiets partistyrelse sitter idag i ett möte om huruvida de ska lämna regeringssamarbetet. Det uppger en initierad källa till Aftonbladets reporter.

Bakgrunden till krismötet ska vara missnöje med migrationspolitiken. Miljöpartiet tycker inte att man kan sätta ett volymmål för hur många asylinvandrare som Sverige ska ta emot. De är också kritiska till att Centerpartiet överväger att gå med på Moderaternas och Sverigedemokraternas krav på egen försörjning vid familjeåterförening.

Vill inte kommentera

Miljöpartiets kommunikationschef Hanne Simonsen vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter.

– Jag vill varken bekräfta eller dementera. Vi kommenterar aldrig interna möten, säger hon.

LÄS MER:Miljöpartiet kritiskt mot S-bud om migration

Preem har nyligen fått grönt ljus att bygga ut sin anläggning i Lysekil och Swedavia vill bygga ut Arlanda. Miljöpartiet är kritiska till bägge projekten. Swedavias utbyggnadsplaner har dock nyligen stoppats.

ANNONS

LÄS MER:Infekterat besked att skjuta upp Arlandabygge

Senast i veckan sa Annika Hirvonen Falk, partiets ledamot i migrationskommittén, att partiet kan lämna regeringssamarbetet.

– Det är inte omöjligt att det kan gå så långt, men nu sitter vi i kommittén, förhandlingar pågår och miljöpartiets målsättning är att vi får en uppgörelse om en human flyktingpolitik, sa hon i Aktuellt den 25 juni.

Inget besked idag

Aftonbladets källor tror dock inte att det kommer ett beslut idag.

– Inget är färdigt. Men det lutar åt en majoritet för exit om övriga JA-partier går vidare i migrationsfrågorna, säger en källa till tidningen.

LÄS MER:Uppgifter: C svänger i migrationsfrågan

ANNONS