Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivhuggen – polisen söker gärningsman

En man ska ha blivit knivhuggen i sin lägenhet i centrala Varberg under onsdagseftermiddagen. Polisen har ännu inte någon gripen.

Händelsen ska ha inträffat i ett trapphus, eller alldeles i ingången till en lägenhet, i centrala Varberg runt 17-tiden under onsdagen. Ett bråk ska då ha uppstått mellan lägenhetsinnehavaren, en man i 55-årsåldern, och en annan besökande man.

– Den besökande mannen har dragit kniv och huggit den andra ett okänt antal gånger i överkroppen. Sen försvann han från platsen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Den skadade mannen fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen meddelar att skadeläget är oklart, men att han var vaken och talbar under transporten.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. De har påbörjat dörrknackning i området, men vid 19.30-tiden på onsdagskvällen är ännu ingen gripen.

– Vi har fått ganska bra uppgifter på den här mannen. Vi har gott hopp om att kunna gripa honom såsmåningom. Vi har kontrollerat ett antal adresser redan, men har inte påträffat honom. Vi har också spaning på stan med flera patruller, säger Peter Adlersson.

Har den här mannen en våldsam bakgrund?

– Jag har inte några sådana uppgifter som jag känner till.

Vad handlade bråket om?

– Vi har fått vissa uppgifter från en tredje person på plats som också ringde polisen, men det är inget som vi går ut med.

Den knivskadade mannen vårdas på sjukhus med lindriga skador.