Tre män har enligt lokala medier anhållits skäligen misstänkta för mord sedan en man hittades död på en åker utanför Enköping i augusti.
Tre män har enligt lokala medier anhållits skäligen misstänkta för mord sedan en man hittades död på en åker utanför Enköping i augusti. Bild: Johan Nilsson/TT

Man hittad död på åker – tre anhållna

ANNONS

I augusti hittades en man i 20-årsåldern död på en åker utanför Enköping. Tre män har nu anhållits skäligen misstänkta för att ha mördat mannen, skriver lokala medier.

Männen greps i morse i sina respektive bostäder i Västerås, säger kammaråklagare Thomas Forsberg till VLT.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att jag har till klockan 12 på fredag att ta ställning i häktningsfrågan, säger Thomas Forsberg till tidningen.

De anhållna männen, som är 19, 30 respektive 34 år, är tidigare dömda för narkotikarelaterade brott. Den äldre dömdes 2019 för försök till utpressning efter att, tillsammans med en tongivande person i Västeråsnätverket, ha hotat en företagare i en vapenaffär i Sala.

ANNONS

Det var på kvällen den 9 augusti som en förbipasserande, som var ute och gick med sin hund, upptäckte kroppen på en åker i närheten av gamla E18 i höjd med Tillinge kyrka.

ANNONS