Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den man som suttit häktad misstänkt för ett mord och ett mordförsök i Högsbo i Göteborg åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt.Arkivbild.

Man åtalas för Högsbomord

En man åtalas för mord och mordförsök efter de två uppmärksammade knivöverfallen i Högsbo i Göteborg. Överfallen spred oro i stadsdelen då förövaren tagit sig in i offrens hem nattetid.

Det var i mars i år som en man i 30-årsåldern hittades död i sin lägenhet efter ett knivöverfall under natten. Några månader tidigare, i december 2017, hade ett liknande överfall ägt rum i samma kvarter. Den gången lyckades offret, trots ett stort antal knivhugg, skrämma iväg förövaren.

Nu åtalas en man på sannolika skäl misstänkt för båda brotten. Han häktades till en början för mordet i mars, men misstankarna utökades till mordförsöket då polisen såg likheter mellan de två händelserna.

Dna och andra fynd ligger nu till grund för åtalet.

- Det finns teknisk bevisning så som målsägandes blod och DNA som vi hittade hemma hos den åtalade. Vad gäller mordet fanns finger- och skoavtryck samt innehåll i en mobil som kan härledas till gärningsmannen, säger kammaråklagare Håkan Johansson till GT.

Åklagarens teori är att mannen tagit sig in i de två personernas lägenheter nattetid för att stjäla. Därefter ska han ha blivit upptäckt av lägenhetsinnehavarna och attackerat dem med en kniv eller liknande.

Den åtalade mannen nekar till brott.