Den 19 oktober förra året sköts en 37-årig man ihjäl i stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn. Mordvapnet hittades senare i en lägenhet i Malmö. Arkivbild.
Den 19 oktober förra året sköts en 37-årig man ihjäl i stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn. Mordvapnet hittades senare i en lägenhet i Malmö. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

ANNONS

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Det var den 19 oktober förra året som en 37-årig man sköts ihjäl i stadsdelen Vesterbro i den danska huvudstaden av en gärningsman på elsparkcykel som var utklädd till matbud.

En 19-årig Malmöbo, som misstänks vara mördaren, åkte därefter till Malmö och gjorde sig av med mordvapnet.

Polisen gjorde husrannsakan hemma hos en 24-åring som 19-åringen haft telefonkontakt med och där hittades vapnet.

Själv hävdar 24-åringen att han köpt vapnet i tron att det var ett startvapen, som han skulle kunna använda för att skrämma eventuella angripare.

ANNONS

Den mordmisstänkte 19-åringen greps några dagar senare i Malmö och har utlämnats till Danmark, där han sitter häktad tillsammans med två Malmöbor som är danska medborgare, även de misstänkta för inblandning i mordet.

ANNONS