Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson. Arkivbild.

M vill satsa 18 miljarder på försvaret

Färre ska betala höga marginalskatter och jobbskatteavdraget ska utökas, föreslår Moderaterna i sin budgetmotion.

När Moderaterna presenterar sin budgetmotion på fredagen ligger bland annat reformer för jobb och tillväxt i fokus. Partiledaren Ulf Kristersson och ekonomiskpolitiske talespersonen Elisabeth Svantesson skriver på Dagens Nyheters debattsida att de under mandatperioden bland annat vill ta steg för att avskaffa värnskatten och utöka jobbskatteavdraget.

"Så att det lönar sig bättre för fler att gå från bidrag till arbete. Ett tredubblat RUT-avdrag bidrar till att skapa fler enklare jobb", skriver de.

Redan nästa år vill Moderaterna öka resurserna till välfärden med fem miljoner kronor till Sveriges kommuner och landsting.

Även försvarsinvesteringarna ska trappas upp till 2 procent av BNP. De vill satsa sammanlagt 18 miljarder kronor på försvaret under perioden 2019–2021.

I budgetmotionen presenteras även ett förslag till att förstärka Polismyndigheten genom att öka antalet polisanställda med 10 000 personer till 2024.

"Moderaternas budgetmotion förverkligar den borgerliga politik som kan ge Sverige en ny riktning", skriver de på debattsidan.