M förstärker kommunikationsavdelningen inför valet

Moderaternas förre kommunikationschef fick gå efter att en av hans medarbetare kallat en minister för hora. Han ersätts nu av Stampens Hampus Knutsson. Aftonbladets sportprofil Jennifer Wegerup blir också ny medarbetare.

ANNONS
|

Det var i novembersom envideolades ut på Youtube där politikernDelmon Haffo (M) kallade socialförsäkringsministern Annika Strandhäll för hora.

Delmon Haffo arbetade även då som digital kommunikatör på partikansliet och klippet komfrån Moderaternas egnadirektsända webb-tv-sändning och bandades av Socialdemokraterna.

Efter skandalen fick kommunikationschef Per Nilsson ocksålämna sin post men fick vara kvar som analyschef. Tremedarbetare varnades.

Hampus Knutsson, 34 år, blev kommunikationschef vid Stampen AB i november 2015. Dessförinnan arbetade hansom pr-konsult och expert inom kriskommunikation på företaget Prime.

- Mitt uppdrag är att stärka partiets kommunikation, leda kampanjarbetet och kommunikationsavdelningen i valet 2018.Jag fortsätter med full fart på Stampen fram tills mitten av mars.

ANNONS

Vad ser du som din största utmaning?

- Jag vill bidra till en problembeskrivning som väljarna känner igen sig i och en tydlig vision och plan för hur vi ska bygga ett starkare Sverige. För mig personligen handlar det först om att lära känna organisationen, att få en snabb och bra start. Det är visserligen lång tid till valet men det är viktigt att vi sätter igång.

Vad ser du fram emot med din nya roll?

-Många ser med oro på utvecklingen, bådeinternationell och i Sverige med en ökad polarisering och vi har ett hög tonläge. Jag kan inte tänka mig att det finns någon viktigare position just nu än att vara kommunikationschef i ett så stort parti som Moderaterna.

Vad kan just du bidra med?

- Jag har lång erfarenhet av att jobba med kommunikation i stora publika organisationer och kampanjer där mycket information ska ut på kort tid till många på ett begripligt sätt och det tror jag att jag kan bidra med.

Hur ser du på det politiska läget för Moderaterna och Alliansen?

- Moderaterna har varit tydliga med att det är Alliansen partiet vill lägga en budget med och gå till val med.Jag tycker det är bra att Moderaterna har tydliggjort att partiet inte kommer att ha någotorganiserat partisamarbete med Sverigedemokraterna och inte sitta i regeringen tillsammans med partiet.

ANNONS

- Men precissom man kan diskutera frågar med Vänstern, som man inte alls sympatiserar med, kan man diskutera med Sverigedemokraterna.

Sportjournalisten Jennifer Wegerup, 44 år, uppvuxen i Falkenberg, och bosatt i Bromma, har också rekryterats till Moderaternas kommunikationsavdelning.

- Hur partiet ska använda min röst och min penna kommer att utkristalliseras när jag börjar i maj. Jag har två böcker som jag måste skriva klart innan dess, säger hon.

Hon haren lång bakgrund som sportjournalist och sportkrönikör, med fotboll som specialområde. Hon har jobbat både på Expressen (9 år) och Aftonbladet (14 år). Hon är Norden-korrespondent för Gazzetta dello Sport och har suttit i juryn för Guldbollen i tio år.

Under Expressentiden arbetade hon som nyhetsreporter och som korrespondent i London, senare blev hon tidningens stringer i Italien.

När hon rekryterades till Aftonbladet var det först som Italienkorrespondent, där hon hade som huvuduppdrag att följa Zlatan Ibrahimović.

Wegerup har under tiden på Aftonbladet även skrivit krönikor för Sportbladet och har de senaste fem åren dessutom skrivit nyhetskolumner på Aftonbladet.

Hon har genom åren skrivit ett antal böcker, bland annat en barnbokserie om fotboll, inspirerad av landslagsspelaren Charlotte Rohlins liv.

ANNONS