Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Industriområdet i Mölnlycke där skottlossning utbröt vid en fest i lördags kväll.

Mölnlyckeskotten: Alla misstänkta släpps

De tolv personer som har suttit anhållna misstänkta för inblandning i mc-gängkopplade våldsamheter i Mölnlycke i helgen släpps på fri fot.

Samtliga tolv anhållanden hävs, meddelar Åklagarmyndigheten.

"Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad", säger kammaråklagare Håkan Johansson i ett pressmeddelande.

Personer som var på brottsplatsen har förhörts, en teknisk undersökning har genomförts och spår och fynd som har hittats analyseras just nu.

Åtta personer skadades på olika sätt i samband med skottlossningen i Mölnlycke i lördags kväll. Tolv män anhölls för mordförsök eller grov misshandel. Bland dem som anhölls finns en man som själv blev allvarligt skadad.

Sju av de misstänkta personerna är samtidigt målsägare i utredningen, uppger Åklagarmyndighetens presstjänst för TT. Den ansvarige åklagaren vill inte låta sig intervjuas.

Skottlossningen utbröt vid en lokal där en klubb med koppling till Hells Angels hade fest. Åklagarmyndigheten uppgav i helgen att det sannolikt är en konflikt mellan mc-klubben och en lokal gruppering som ligger bakom våldsutbrottet.

Enligt Göteborgs-Posten är minst två av de inblandade utländska medborgare och representanter för Hells Angels i Polen.