Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Åtta fördes till sjukhus. Arkivbild.

Loftgång rasade under studentfest

En del av en loftgång föll ner från andra våningen på ett studentboende i Karlstad under en fest. Ett tiotal personer följde med i fallet, men ingen skadades allvarligt.

Olyckan skedde i ett studentboende på campusområdet i Karlstad sent på kvällen.

- Det har pågått en traditionsenlig campusfest när en sektion av en loftgång har rasat. Ett tiotal personer befann sig på sektionen när den rasade, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten.

Totalt åtta personer fördes till sjukhus, med ambulanser och polisbilar. Alla har lindriga skador, enligt Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

- Vi har skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada. Sedan får utredningen visa om det har begåtts något fel, och om det då rör sig om ett konstruktionsfel eller ett underhållsfel, säger han.

Det var fullt med folk i området när olyckan inträffade. Victoria Lönnkvist satt under loftgången när hon hörde ett högt knak.

- Den hade liksom lossnat från fästet så jag kände att jag ville flytta på mig för här kändes det inte säkert, och bara sekunden efter att jag gått därifrån rasade balkongen ner, säger hon till Sveriges Radio Värmland , och fortsätter:

- Jag blev väldigt chockad. Jag trodde inte att något sådant här skulle kunna hända.

Totalt fem lägenheter på andra våningen har evakuerats tills vidare, enligt polisen.