Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två män med kopplingar till Hells angels döms till livstids fängelse för mord i Karlstad. Hovrätten går därmed emot tingsrättens friande dom förra året. Arkivbild.

Livstids fängelse för mord i Karlstad

Två män med kopplingar till Hells angels döms till livstids fängelse för ett mord i Karlstad. Hovrätten går därmed emot tingsrättens friande dom förra året. Mordet skedde i november 2017 vid ett hus som Hells angels disponerade.

Hovrätten för västra Sveriges bedömning är att bevisningen är stark.

- De är båda kopplade till HA-gården vid det här tillfället, de är kopplade till bilen som vi tror skulle användas för att forsla bort den döde mannen. En av männen köpte även buntband dagen innan mordet, av det slag som man paketerat den döde manen med, säger Henrik Winman lagman i hovrätten till TT.

Mannen var inpackad i en presenning, misshandlad och kvävd med buntband. De två männen åtalades i maj förra året men bevisningen då var inte tillräcklig för att utesluta alternativa gärningsmän. Männen frigavs av Värmlands tingsrätt.

Domen överklagades och ny bevisning bland annat dna, togs fram av åklagarsidan. En viktig omständighet för rättens bedömning var att de dömda männens telefoner var avslagna.

- Både före och efter mordet har de ringt samtal till varandra. Men just under tiden för mordet har de sina telefoner avslagna. Av det har vi dragit slutsatsen att de inte velat bli knutna till en viss plats vid en viss tidpunkt, säger lagman Henrik Winman till TT.

De båda döms mot sitt nekande till livstids fängelse för mord.