Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Live: Riksdagen röstar om Löfven

Mer än fyra månader efter valet verkar allt nu klart för att Sverige ska få en ny regering, när riksdagen i dag väntas välja Stefan Löfven (S) som statsminister.

I dag, klockan 09.00, väntas Stefan Löfven (S) röstas fram som Sveriges statsminister i riksdagen.

131 dagar har gått sedan riksdagsvalet i höstas och försöken att bilda regering har varit flera. Men efter att Vänsterpartiet på onsdagen meddelade att man kommer att släppa fram Löfven talar allt för att Sverige har en ny regering nästa vecka.

Det var in i det sista oklart om Löfven skulle få stöd från V. Efter en formulering i det så kallade januariavtalet om att Vänsterpartiet ska stängas ute från inflytande över den politiska inriktningen hotade partiledare Jonas Sjöstedt att fälla förslaget. Men på onsdagen sade han att Löfven klargjort att S och V kommer att kunna samarbeta i frågor som inte omfattas av avtalet.

Stefan Löfven blir statsminister om färre än 175 ledamöter röstar nej. Miljöpartiet och S kommer att rösta ja, samtidigt som Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet alla meddelat att de kommer att trycka gult.

Efter omröstningen kommer både talman Andreas Norlén och Stefan Löfven att hålla pressträffar i riksdagen.

Följ omröstningen här med start klockan 8.45.