Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ett Öresundståg passerar bakom blommor och ljus som fästs i det staket som efter olyckan satts tillbaka vid Kulltorpsskolan i Kristianstad efter fredagens olycka.

Larmade sex timmar före dödsolycka

I fredags omkom en fyraårig pojke efter att ha blivit påkörd av ett tåg i Kristianstad. Pojken ska ha tagit sig ut på spårområdet via ett hål i stängslet – något som Trafikverket larmade kommunen om sex timmar före dödsolyckan, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

En tjänsteman på Trafikverket kontaktade Kristianstads kommun om hålet i stängslet, men mejlet skickades mellan olika tjänstemän utan att hålet lagades, visar en granskning av SVT. Kommunen vill inte kommentera varför stängslet inte lagades.

En polisutredning har tidigare startats efter dödsolyckan, och tågföraren är inte misstänkt för brott. Däremot ska uppgifterna om öppningen intill järnvägen utredas. Tidigare har även en kvinna berättat för Kristianstadsbladet att hon vid två tillfällen kontaktade Trafikverket angående öppningen i stängslet, eftersom barn ofta brukar leka i närheten.