Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven oroas av den interna konflikten i Göteborg. Arkivbild.

Löfven om S i Göteborg: Måste lösas

Den interna konflikten inom Socialdemokraterna i Göteborg riskerar att skada partiet, enligt statsminister Stefan Löfven. Därför uppmanar han parterna att lösa konflikten så snart det går.

Det har blossat upp en intern strid i Socialdemokraterna i Göteborg. Distriktsstyrelsen, där förra infrastrukturministern Anna Johansson är ordförande, kräver att partiets gruppledare Ann-Sofie Hermansson ska avgå.

Striden oroar statsminister Stefan Löfven, som på tisdagen var på plats i Åre för att bland annat besöka alpina VM.

- Det är inte alls bra att två framstående företrädare för partiet har så dåliga samarbetsförhållanden. Det är klart att det riskerar att skada partiet, säger Löfven.

- Det är deras uppgift att lösa upp de här knutarna nu.

Avvisar kravet

Hermansson var fram till valet ordförande i Göteborgs kommunstyrelse och har setts som det tyngsta S-namnet i Göteborg. Nu hänvisar distriktsstyrelsen dock till brister i hennes samarbetsförmåga och ledarskap. Efter ett möte i helgen kräver de hennes avgång.

Samtidigt har Ann-Sofie Hermansson bestämt avvisat kravet på att hon ska avgå.

"Ta ansvar"

Stefan Löfven vill inte blanda sig i konflikten, utan menar att den måste lösas på plats i Göteborg.

- De måste naturligtvis lösa upp de knutar som finns. Det ligger både på regionala och lokala företrädare att ta sitt ansvar, säger han.

- Om man inte gör det riskerar det att skada partiet. Uppgiften för en företrädare är att tänka på partiet först och se vad kan vi göra nu för att partiet inte ska fara illa. Ansvaret ligger i Göteborg, det är de som ska lösa upp knutarna.