Kvinna körde på varg

Ovanlig viltolycka sent i går – körde på varg på E45.

ANNONS
|

Klockan hade nyss slagit 22 på torsdagen när polisen fick larm om en trafikolycka på E45 vid Sannerud, mellan Mellerud och Åmål, skriver TTELA. En kvinnlig bilist hade där krockat med en varg. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan. Djuret ska dock ha dött på platsen.

Vargen tas omhand av polisen och djuret ska nu skickas till Veterinärmedicinska anstalten i Uppsala för undersökning.

– Det är inte helt vanligt att man krockar med varg, nej, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Vargen som blivit påkörd ska vara enligt uppgift vara en tik, som är en icke-revirhävdande varg.

ANNONS

- Man har fått flera rapporter om att vargen som blev påkörd hade synts till i anslutning till väg i närheten av Tösse samhälle även dagarna innan, säger Nelly Grönvall, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till TTELA.

- En av personerna som har rapporterat om vargen har också hållit på att köra på den, men lyckats avvärja i sista stund.

Att vargar är inblandade i olyckor med bil och tåg är inte helt ovanligt, enligt Grönvall.

- Det beror på att varg springer där det är lättast att springa, och då blir det naturligt att söka sig till vägar och banvallar, säger hon.

- Det är i skymning och gryning som de har tydligast rörelsemönster, medan de är mer stilla mitt på dagen och natten. Vilda djur blir paralyserade när de möter på en bil, och fryser till när det blir en kontrast mellan billyktorna och mörkret.

ANNONS