Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vittnen såg föraren av en BMW köra mycket snabbt i Sandviken innan han kraschade in i sidan på en vänstersvängande mötande bil. En äldre kvinnan i den mötande bilen omkom och nu åtalas BMW-föraren. Arkivbild.

Kvinna dog i olycka – man åtalas

Vittnen såg föraren av en BMW köra mycket snabbt i Sandviken innan han kraschade in i sidan på en vänstersvängande mötande bil. En äldre kvinna i den mötande bilen omkom och nu åtalas BMW-föraren, rapporterar Gefle Dagblad.

Flera vittnen säger att BMW:n kördes mycket aggressivt och i minst 100 kilometer i timmen strax innan kraschen i oktober. I den andra bilen satt ett äldre par på väg hem från ett besök hos barnbarn i Gävle.

Föraren av BMW:n, en man i 30-årsåldern, åtalas för att ha orsakat kvinnans död, för oaktsamhet i trafik och för vållande till kroppsskada.

Det fanns inga bromsspår vid platsen och en teknisk undersökning av BMW:n visar att krocken skedde i drygt 107 kilometer i timmen. Men den åtalade mannen förnekar brott, och säger i förhör att han uppskattar hastigheten till 60-70 kilometer i timmen.