Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna döms av Göteborgs tingsrätt för falska anklagelser mot två chefer, och för att ha arrangerat en misshandel av sig själv. Motivet anses ha varit att hon ville hämnas för utebliven sommarledighet. Arkivbild.

Kvinna döms för anklagelser mot chefer

En kvinna som anklagat två chefer för bland annat sexuellt ofredande döms nu själv av Göteborgs tingsrätt, som anser att anklagelserna var påhittade. Kvinnan hade också arrangerat en misshandel av sig själv, och anklagade männen för den.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, döms av tingsrätten till villkorlig dom och 100 dagsböter för falsk tillvitelse och bevisförvanskning, skriver Göteborgs-Posten. Två personer döms för att ha hjälpt henne. Kvinnan nekar till brotten.

Motivet för anklagelserna anses ha varit att kvinnan ville hämnas, för att hon inte fått sommarsemester som hon önskat på ett stort företag.

En tid efter den första anmälan om sexofredanden blev kvinnan nedslagen på öppen gata – av en okänd man, sade hon. Kvinnan påstod också att hon fått hot via telefon.

Men polisen anade oråd. När man talat med flera bekanta till kvinnan kom hämndmotivet in i utredningen. Mannen som överföll henne hade lovats 4 000 kronor i betalning för den riggade attacken. Skadorna beskrevs på sjukhuset som ganska lindriga.

Kvinnan döms nu att betala sammanlagt 65 000 kronor i skadestånd till de falskt anklagade männen.