Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den sex månader gamla flickan försvann i tisdags utanför en förskola på Hisingen i Göteborg.

Kvinna begärs häktad för bebis försvinnande

Kvinnan som misstänks ha fört bort en bebis från en förskola i Göteborg i måndags har nu begärts häktad. Kvinnan har erkänt, men säger sig enbart ha varit ute efter barnvagnen. Först senare upptäckte hon att det låg en bebis i den.

Efter kvinnans uppgifter i förhören har åklagaren ändrat brottsrubriceringen från människorov till olaga frihetsberövande, uppger Åklagarmyndigheten.

"Skälet till att jag beslutat att ändra brottsmisstanken är att det nu saknas skäl att tro att kvinnan hade i syfte att skada barnet eller utöva utpressning som krävs för att det ska bli fråga om människorov", säger kammaråklagare Hedvig Lundblad i ett pressmeddelande.

Det var i måndags eftermiddag som den sex månader gamla flickan försvann på Hisingen i Göteborg. Hon låg då i en barnvagn utanför en förskola, där hennes mamma skulle hämta upp ett äldre syskon. Först efter omkring två timmar återfanns flickan välbehållen i sin vagn, utanför en butik några kilometer bort.

Den misstänkta kvinnan, som är i 40-årsåldern, greps i närheten av butiken. Enligt åklagaren finns inga kända tidigare kopplingar mellan kvinnan och flickan eller hennes föräldrar.

När häktningsförhandlingen ska hållas är ännu inte bestämt.