Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att regeringen befinner sig i slutskedet av beredningen. Arkivbild.
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att regeringen befinner sig i slutskedet av beredningen. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Kriminella ska kunna vräkas lättare

Regeringen vill göra det lättare att vräka kriminella gäng som använder bostäder och lokaler som bas för sin verksamhet, rapporterar Dagens industri.

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger till tidningen att regeringen har haft en dialog med fastighetsbranschen.

– Vi förbereder åtgärder för att kunna se till att man kan ingripa mot de här kriminella i ökad utsträckning. Detaljerna kring det kommer vi att presentera redan i nästa vecka, säger Johansson.

– Vi är precis i slutskedet av beredningen. Den här regeringen är inte rädd för att ta i de kriminella gängen, snarare tvärtom.

Moderaterna och Liberalerna har kritiserat regeringen för att inte göra tillräckligt i frågan.

Dagens industri har tidigare rapporterat om hur kriminella gäng varit fredade från att vräkas, trots att polisen gjort beslag av bland annat vapen och narkotika i bostäder och lokaler som de hyrt.