Kraftig brand på Volvofabrik

Över 40 brandmän bekämpar en kraftig brand i Volvo Cars lokaler i Torslanda i Göteborg. Men enligt Räddningstjänsten är man ansträngda. - Det ska brinna rejält i takkonstruktionen. Vi är där med mycket folk och kommer behöva mycket mer resurser, säger Rolf Kagelind.

ANNONS
|

Räddningstjänsten fick strax innan 16-tiden larm om att det hade börjat brinna i Volvo Torslandas lokaler.

- Det ska brinna ordentligt enligt vakten på plats, vi har inte fått någon rapport från våra killar ännu, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Larmet har man tagit på stort allvar, totalt har 40 brandmän larmats till platsen och fem räddningsenheter från lika många brandstationer.

Räddningstjänsten: Kommer behöva mycket mer

Det i är i takisoleringen på Volvo Cars fabriker på Torslanda som branden har uppstått. Närmare bestämt rör det sig om krocktestlokalen vid Volvo TA, en av tre världsberömda fabriker i Göteborg.

Enligt räddningstjänsten kräver insatsen i nuläget stora resuser och man befinner sig i ett ansträngt läge.

ANNONS

- Det är en fullt utvecklad brand i lokalen. Det ska brinna rejält i takkonstruktionen. Vi är där med mycket folk och kommer behöva mycket mer resurser,säger Rolf Kagelind.

Vid 16-tiden hade man precis gått in med rökdykare i lokalen.I nuläget finns inga uppgifter om personskador.

- Jag har ingen rapport om det just nu, jag förmodar att alla har tagit sig ut säger Rolf Kagelind.

"Brinner jättemycket här"

Stellan Andersson är brandtekniker på Volvo Torslanda.

- Det brinner jättemycket här. Jag har svårt att prata, vi håller på att släcka. Flera stationer är på plats här nu, det har tagit sig rejält i vårt krockcenter, det brinner i taket, säger Stellan Andersson, brandtekniker på Volvo Torslanda

ANNONS