Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 45-årig man till 15 års fängelse för mord av Göteborgs tingsrätt. Arkivbil.

Knivman döms för mord efter dåd i Göteborg

Först höggs en ung man ner på öppen gata, sedan knivhotades en spårvagnsförare och till sist en kund inne i en butik. Nu döms en 45-årig man till 15 års fängelse för mord av Göteborgs tingsrätt, skriver Göteborgs-Posten.

"Genom sitt upprepade agerande mot en helt försvarslös yngling var den misstänkte helt likgiltig inför konsekvenserna", skriver rätten och dömer för mord enligt de så kallade likgiltighetsuppsåtet.

Det var i början av oktober som en 21-årig man attackerades i närheten av köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Han fick svåra knivskador och avled efter en vecka på sjukhus. De två männen kände inte varandra. Domstolen säger att mannen var så påverkad av alkohol och narkotika att han blev aggressiv mot människor han mötte.

Den 45-årige gärningsmannen ska efter knivdådet ha åkt spårvagn en hållplats och hotat föraren, innan han med kniven i handen sprang in i köpcentret och hotade en person i en av butikerna. Strax därefter kunde han gripas av polisen. Han är tidigare dömd för ett stort antal vålds- och narkotikabrott.