Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är fortsatt tyst från partierna om regeringsfrågan. Talmannen har gett Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) uppdraget att söka stöd hos de andra partierna. Arkivbild.

Knäpptyst från partierna om julförhandlingar

Julhelgen har kommit och gått och på fredagen är det dags för Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) att göra en första återrapportering till talmannen. Men än så länge finns inga nya besked från partierna.

När landets väljare börjar lägga julstressen bakom sig närmar sig deadline för våra beslutsfattare att ta fram ett regeringsunderlag.

Men när TT gör en rundringning till samtliga riksdagspartier och deras partiledare, förutom SD som inte bjudits in till några förhandlingar, vill ingen kommentera om förhandlingar förts den senaste veckan.

- Vi har avvaktat processen för att se vad Stefan och Ulf säger nu, säger Johan Mossberg på Centerpartiets presstjänst.

- Jag har ingenting att delge. Vi får återkomma i morgon om det finns någonting att säga efter återrapporteringen till talmannen, säger Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises.

Förra veckan kom talmannen Andreas Norlén med besked om tidsramar för regeringsbildningsprocessen fram till den tredje statsministeromröstningen.

I morgon, fredag, ska S-ledaren och Ulf Kristersson lämna en informell delrapport om sina respektive försök att få stöd. Men det är alltså okänt om det skett några sådana förhandlingar den senaste veckan. Även partiernas gruppledare i riksdagen lägger locket på när TT ringer.

- Jag har ingenting nytt att säga i frågan, säger Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström till TT.

Även fredag den 4 januari sker en informell återrapportering och först den 14 januari kommer talmannen Andreas Norlén att berätta vem som blir statsministerkandidat inför den tredje omröstningen som äger rum den 16 januari.