Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Millard Arkivbild.

Jonas Millard (SD) lämnar riksdagen

Jonas Millard, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, lämnar riksdagen, där han varit ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i utrikesutskottet och EU-nämnden.

"Bakgrunden är de uppgifter som publicerats i media under de senaste dagarna", skriver partiet i ett pressmeddelande.

"Med anledning av de uppgifter som kommit oss till känna kan vi konstatera att det inte kommer vara möjligt för Jonas Millard att fortsätta sitt politiska arbete på ett konstruktivt sätt. Vi har sedan första publiceringen haft en löpande dialog med varandra för att reda ut de uppgifter som vi kunnat ta del av", skriver SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

"En del av de anklagelser som riktats mot honom har varit falska. Andra har dock varit korrekta, vilket sammantaget gjort att partiets förtroende för Milliard har tagit skada. Vi är därför i samförstånd med Jonas som kommer begära entledigande från sitt uppdrag som riksdagsledamot", heter det vidare.

Millard: Tar avstånd

Jonas Millard kommenterar själv avhoppet så här:

"Jag ångrar givetvis mitt tidigare agerande, uttalanden som jag tar stort avstånd ifrån i dag".

"Jag har nu kommit till en gräns där jag inte längre känner att jag kommer att kunna utföra mitt arbete utan att ständigt bli påmind om de olämpliga och omogna saker jag sagt för flera år sedan. Jag hoppas att min plats lämnas till nya krafter som kan lägga den tid och den energi jag alltid under mina år gjort".

Tips om att droga kvinnor

Avhoppet kommer efter att Dagens Nyheter i förra veckan avslöjat att Jonas Millard 2002 startat kontot "SinX" på Flashback. Kontot har i över tio år publicerat förnedrande och hatiska inlägg om kvinnor på nätforumet.

Bland annat har kontot tipsat om hur man köper sex utomlands samt hur man kan droga eller misshandla kvinnor för att sedan våldta dem. Kontot har även kallat kvinnor för "sliddjur", "hyndor" och "horor". Enligt DN har runt 100 av inläggen varit kvinnoförnedrande.

Jonas Millard har medgett att han skrivit från kontot, men att det är andra personer som författat de grova inläggen.