Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jojje Jönsson. Bild: Andreas Olsson
Jojje Jönsson. Bild: Andreas Olsson

Jojje Jönsson om en sommar utan Vallarna i Falkenberg

Jojje Jönsson laddar för en ledig sommar – utan Vallarna i Falkenberg – för första gången på 30 år.

Berättat av Jojje Jönsson:

För första gången på 30 år har jag blivit ledig en sommar nu när det blivit inställt på Vallarna. Det känns väldigt konstigt efter att jag varit med i alla år… varje sommar i säkert 25 år har jag jobbat just där varje kväll. I år fyller jag 65 och jag har tillbringat varje födelsedag på Vallarna sen jag var runt 40, det blir märkligt.

Samtidigt blir det ganska skönt att vara ledig. Vi bor i Glommen och det är en riktig sommarort. Det passar egentligen utmärkt med en fin hemester och vi kommer att stanna hemma hela familjen.

Vi har en väldigt stor trädgård med lite hönor, kaniner och en katt och det tar mycket tid. Två barn i lekåldern kräver sitt också. Coronan har gjort att man tänker annorlunda i år, beslutsramarna blir snävare och på något sätt gör det kanske allt enklare.

Man kan inte åka iväg på en massa grejer och träffa massa folk. Som alla andra måste man ju bara gilla läget, tugga i sig detta och anpassa sig till att inget blev som man tänkt sig.

Man måste kunna ändra sina planer utan att gå sönder. En bekant sa till mig att egentligen ska man kanske inte se detta som ett förlorat år, utan snarare som ett år man lärt sig väldigt mycket på.

Det är en orolig värld vi lever i och det ska man ta på allvar. Även om det inte kommer nya pandemier kan det vara annat som gör att vi kanske inte borde resa runt så mycket. Det kan handla om att stanna hemma av miljöskäl, eller av andra anledningar.

Läs mer:

Ingen buskis på Vallarna i sommar

Jojje Jönsson

Ålder: 65 år.

Bor: I Glommen utanför Falkenberg.

Familj: Fru Matilda och två barn, 11 och 4 år. Plus tre vuxna barn från tidigare äktenskap.

Gör: Skådespelare, regissör och manusförfattare.

Utflyktstips: ”Det finns många vackra platser i Halland men ska jag välja en så väljer jag den jag ser härifrån min trädgård: Morups Tånge. Det är väldigt avstressande att promenera där och naturen är så annorlunda och så fantastisk.”