Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Väderkaoset har lugnat ner sig lite, men det är fortsatta problem i både väg- och rälstrafiken. Arkivbild.
Väderkaoset har lugnat ner sig lite, men det är fortsatta problem i både väg- och rälstrafiken. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Inställda tåg efter snön

Snön som fallit över västra och södra Sverige de senaste dagarna fortsätter att ställa till det både på vägarna och rälsarna.

Enligt Sveriges Radios trafikredaktion är exempelvis ett 40-tal tåg i Göteborgsområdet inställda under fredagsmorgonen.

Det gäller bland annat tåg mellan Göteborg och Alingsås, samt Göteborg och Kungsbacka.

– Det är växelfel som ställer till det. Det hamnar snö och is i växlarna när det är sådant här väder, och då kan man inte lägga om växlarna, säger Jonatan Nord, störningskoordinator på Västtrafik, till Göteborgs-Posten.

Samtidigt är det betydligt lugnare i vägtrafiken.

– Men på de mindre vägarna kan det fortsatt vara ganska rejält besvärligt. Så man får vara försiktig om man ska ut och åka, säger Tova Juhlin på Sveriges Radios trafikredaktion enligt P4 Halland.

Vintervädret slog till över stora delar av södra och västra Götaland tidigare i veckan och SMHI utfärdade varningar för stora delar av Skåne, Bleking, Kronobergs och Kalmar län, samt Hallands län och Västra Götalands län.

Under torsdagen fortsatte problemen, inte minst i Skåne och längs västkusten.

SMHI har sedan dess tagit bort de flesta varningarna. Gul varning råder dock för kulingvindar i södra och sydvästra Östersjön, samt runt bälten i Danmark.