Ikea återkallar farliga vitvaror

Ikeas kylskåp och frysar kan ge dig elstötar. Nu återkallas de för reparation. Samtidigt uppmanas kunderna att omedelbart dra ut sladden.

ANNONS
|

Panelen bakom dörren på de berörda vitvarorna kan släppa och lossna, vilket gör att man riskerar att komma åt strömförande delar. Det skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Kylskåp och frysar som återkallas hör till serien FROSTFRI.

– Vi förstår att våra kunder påverkas mycket av detta och att de kan hamna i en svår situation. Vi kommer att kompensera berörda kunder, och vi tackar dem för deras förståelse och samarbete, säger Oskar Johansson, säljledare kök, IKEA Sverige, enligt pressmeddelandet.

Enligt Ikea hardet inte kommit några rapporter om att personer ska ha skadats eller fått elektriska stötar av vitvarorna.

De aktuella produkterna tillverkades mellan vecka 45 2015 och vecka 7 2016. Datumstämpeln hittar man på vänster sida inne i produkten om man drar ut den nedersta lådan. Produkter med datumstämplar mellan 1545 och 1607 återkallas.

ANNONS

Ikea planerat attskicka ut servicetekniker hem till de berörda kunderna för att lösa problemet. Kunder uppmanas att genast dra ut sladden och kontakta kundtjänsten för att boka hembesöket.

ANNONS