Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nio kvinnor vid hemtjänsten i Göteborg anklagar en manlig kollega för sexuella trakasserier. Utredningen har lett fram till att kommunen gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Arkivbild.

Hemtjänstanställd anmäld för sextrakasserier

Nio kvinnor vid hemtjänsten i Göteborg anklagar en manlig kollega för sexuella trakasserier. Trakasserierna ska ha pågått i flera år, men det är i svallvågorna av #metoo-kampanjen som kvinnorna i personalen berättade om händelserna för en nytillträdd enhetschef, skriver Göteborg-Posten.

Chefen konfronterade mannen och inledde en utredning. I samband med utredningen valde han att säga upp sig. De nio kvinnorna har sedan gemensamt gjort en gruppanmälan till polisen.

Bland det som mannen anklagas för är trakasserier när han jobbat i par med de yngre kvinnorna i personalen och han har också blivit påkommen med att onanera i trapphuset när hemtjänsten varit på plats hos en brukare. I mannens jobbdator hittades även 2 000 porrbilder.

Utredningen ledde fram till att kommunen gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att försäkra sig om att inte några brukar drabbats.