Här levde Olle Ljungström - huset till salu

Den folkkära artisten Olle Ljungström dog natten till den 4 maj i år. Han hittades död i sin bostad utanför Alingsås. Nu är huset till salu.

ANNONS
|

Den folkkära artisten Olle Ljungström dog under natten mot onsdagen den 4 maj. Han hittades död i sin bostad utanförAlingsås.

Den 14 juni begravdes Olle Ljungström i Hagakyrkan. Nu är hans hus i i Gräfsnäs, två mil norr om Alingsås, till salu. Villan är från 20-talet med två rum, gäststuga och en stor trädgård. Huset ligger nära sjön Anten. I huset kan man hitta Olle Ljungströms egen konst på väggarna genom flera olika målningar. I bildspelet ovan får man en inblick i hur den folkkära artisten levde.

Entrén består av en blå trävägg. Toaletten är målad rosa och till huset hör en stor och lummig trädggård.

ANNONS

Huset köpte hanutan att ha sett det efter en turbulent tid med droger i Stockholm.

- Jag flyttade av högst personliga skäl. Det handlade om hur mitt liv såg ut. Dels skulle jag inte överleva om jag stannade i Stockholm, dels var det inte särskilt roligt att bo där längre. Det har alltid varit så för mig, sade han i en intervju med Sonic 2012 och fortsatte:

- Jag orkar inte gå på Studio 54 längre, orkar inte supa och knarka dygnet runt. Jag orkar verkligen inte det.

Som sångare ochlåtskrivare i Reeperbahn var Olle Ljungström en förgrundsfigur för den svenska syntscenen, och många är de svenska artister som låtit sig inspireras av hans speciella röst och sinnrika texter. 2008 kom hyllningsskivan Andra sjunger Olle Ljungström, där bland andra Joakim Berg, Ane Brun och Thomas Di Leva bidrog med versioner av hans låtar.

2012fick han ocksåett stort folkligt genomslag i och med sin medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre.I programmet gjorde bland annat Darin en version av Olle Lungströms låt En apa som liknar dig som blev en superhit.Även Magnus Uggla gjorde en version av Ljungströms låt Jag och min far som blev en Svensktoppssuccé efter programmet.

Inför inspelningen av Så mycket bättre drabbades Olle Ljungström av en stroke som tvingade honom att ta en paus från tv-inspelningarna på Gotland.

ANNONS
ANNONS