Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brand i en radhuslänga på Backsvalevägen i Botkyrka. Runt 25 personer från räddningstjänsten finns på plats för att släcka branden och förhindra att den sprids.

Fullt utvecklad brand i radhus i Botkyrka

Det brinner i en radhuslänga i Botkyrka söder om Stockholm. Det är mittenhuset i en radhuslänga med fem hus på Backsvalevägen som brinner men räddningstjänsten har hittills lyckats hindra att branden spridit sig till grannhusen, säger Viggo Lundberg, pressbefäl på Södertörns brandförsvar.

- I nuläget är branden begränsad till mittenhuset. Jag skulle inte säga att den är fullt under kontroll än men vi är i ett mycket bättre läge än för ett litet tag sedan.

Runt 25 personer från räddningstjänsten finns på plats för att släcka branden och förhindra att den sprids.

- Vi har också en utmaning med att det är väldigt torrt i skog och mark just nu och vid en sådan här stor brand blir det ofta mycket gnistbildning, säger Jonas Andersson, yttre chef vid Södertörns brandförsvar.

Även polisen finns på plats för att assistera räddningstjänsten och en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts, skriver polisen på sin hemsida. En person ska ha lämnat radhuset där branden startade och polisen har hört personer på plats, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.