Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera riksdagsledamöter har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer. Arkivbild.

Flera toppolitiker skrivna hos föräldrarna

Flera toppolitiker har skrivit sig hemma hos sina föräldrar och fått ut ersättning från riksdagen för de bostäder i Stockholms län som de delar med sina familjer, rapporterar Dagens Nyheter.

Den senaste tiden har ett antal riksdagsledamöter hamnat i blåsväder sedan det blivit känt vilka boendeersättningar de har fått från riksdagen. Senast kunde TV4 Nyheterna visa hur Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson fått tiotusentals kronor i ersättning för dubbelt boende under tre år. Hon var skriven i Örebrotrakten samtidigt som hennes familj var skriven i Stockholm.

Dagens Nyheter kan nu visa att fyra politiker är skrivna hos sina föräldrar medan deras familjer är skrivna i Stockholmsområdet.

En av dem är Andreas Carlson (KD), gruppledare och vice ordförande i justitieutskottet. Han är skriven hos sin pappa i Mullsjö medan hans familj bor i Solna.

Carlson säger till tidningen att han hyr ett hus på pappans gård för omkring 1 500 kronor i månaden. Enligt honom förlorar han pengar på upplägget eftersom kommunalskatten är högre i Mullsjö än i Solna.

De övriga tre är Robert Hannah (L), bostadspolitisk talesperson, Pål Jonson (M) samt Eskil Erlandsson (C), tidigare landsbygdsminister som lämnade riksdagen i mars.