En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i Malmö.
En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i Malmö.

Flera skjutningar i Malmö – en död

En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i bostadsområdet Nya Bellevue i Malmö. Ytterligare en skottlossning nära platsen för dödsskjutningen inträffade samma dag.

ANNONS
|

Polisen har inlett förundersökning om mord. Platsen där mannen hittades har undersökts av bland annat tekniker och en vapenhund som skickades dit.

TT: Finns det någon misstänkt gripen eller utpekad?

- Inte mig veterligen, svarar Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen.

"Förklarat lite"

Larmet kom strax efter klockan 13 på måndagen. Polisen vill få kontakt med människor som kan ha sett eller hört något som kan kopplas till händelsen, som inträffade i ett bostadsområde.

ANNONS

- Det är mycket troligt att det finns någon som har sett något som kan vara intressant, säger Lundqvist.

Platsen har spärrats av och vittnen har förhörts. På frågan om polisen vet hur gärningsmannen eller gärningsmännen tog sig från platsen svarar Lundqvist:

- Vi har vissa vittnesuppgifter som har förklarat lite om hur det gått till, men där hänvisar jag till förundersökningssekretess.

Ännu en skjutning

Senare, under kvällen, kom larm om ytterligare en skottlossning i Malmö, mycket nära den plats där mannen sköts ihjäl. Ett område har spärrats av för ytterligare undersökningar.

- Där har man hittat ett antal tomhylsor som nu ska analyseras av teknikerna, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

ANNONS

Enligt polisen var det två män i 20-årsåldern som larmade polisen om att de blivit beskjutna av två för dem okända personer. Ingen har skadats vid händelsen, som utreds som mordförsök. Inte heller har någon misstänkt gripits.

På frågan om det finns något samband mellan de båda skjutningarna svarar Annas:

- I nuläget ser det inte ut så.

TT

ANNONS