Drygt 30 personer misstänks för köp av sexuell tjänst. Arkivbild.
Drygt 30 personer misstänks för köp av sexuell tjänst. Arkivbild.

Flera misstänka sexköpare avslöjade

Drygt 30 anmälningar om köp av sexuell tjänst. Det är resultatet av den veckolånga EU-initierade insatsen mot människohandel för sexuella ändamål som pågick i flera av landets städer tidigare i höst.

ANNONS
|

Totalt koordinerades samtliga av landets sju polisregioner i jakten på sexköpare. Insatsen pågick mellan den 17 och 21 september i 18 städer, rapporterar Dagens Nyheter. Knappt hundra personer kontrollerades i samband med att polisen spanade vid misstänkta adresser och miljöer. Vid insatsen söktes även dejtingsidor på nätet igenom, i de fall då förklädd prostitution kunde misstänkas.

Polisen har tillsammans med socialtjänsten även varit i kontakt med flera kvinnor som misstänks sälja sex.

- För att hitta brottsoffer så måste man leta efter dem, prata med dem och erbjuda dem en möjlighet att lämna prostitutionen. Det gjorde också att vi fick en ögonblicksbild av situationen i landet, säger Per Englund, kriminalinspektör vid polisens Nationella operativa avdelning, till DN.

ANNONS

Enligt polisen prostituerar sig 1000 personer i Sverige i dag, varav ungefär 160 är gatuprostituerade. Majoriteten av de prostituerade finns på internet.

TT

ANNONS