Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det råder blixthalka vid Bratterödsmotet i Uddevalla. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo
Det råder blixthalka vid Bratterödsmotet i Uddevalla. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Flera bilar har kört av vägen i halkan

Det är extremt halt väglag på flera platser i Västsverige. Vid 14-tiden på söndagen var sex personbilar inblandade i en olycka på riksväg 40 i höjd med Härryda, uppger Trafikverket. Vägen har stängts av i riktning mot Borås under räddningsarbetet.

Det har skett flera olyckor i Västsverige under söndagen. Vid 12.20 på söndagen larmades räddningstjänst till Bratterödsmotet i Uddevalla. Enligt polisen ska tre bilar ha kolliderat på platsen och man uppger på sin hemsida att det, enligt uppgifter är "mycket halt väglag på platsen".

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till olyckan. Vid 12.47 meddelade polisen att ingen person skadats i olyckan och att samtliga inblandade bilar hade lämnat platsen när polisen väl kom fram.

Polisen: Extremt halt väglag

– Med tanke på att ingen var kvar när vi kom fram vet vi inte vad som har hänt. Vi har lämnat utan åtgärd där, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Bara några minuter senare kom larm om en ny olycka – nu mellan två personbilar – på samma väg. De båda bilarna ska ha kolliderat. Flera fordon ska, enligt SOS Alarm, "glida runt" på platsen.

– Vi har två ambulanser på plats och det finns även två enheter från räddningstjänsten, säger Sara Tunklev, teamledaren på SOS-alarm.

"Det råder extremt halt väglag" skriver polisen på sin hemsida och informerar också om att två kvinnor som var involverade i den andra olyckan fick föras med ambulans till sjukhus.

Flertal fordon i olycka

Vid 14-tiden var flera fordon inblandade i en olycka på riksväg 40 i höjd med Härryda.

– Det är sex bilar som ska ha krockat, säger Magnus Löfgren vid Trafikverkets pressjour.

Vägen har stängts av i riktning mot Borås under tiden som räddningsarbetet pågår, uppger Trafikverket. Olyckan ska ha skett mellan Ryamotet och Grandalsmotet.

Sos-alarm uppger att de från början skickades nio ambulanser till platsen platsen, i sällskap med sex enheter från räddningstjänst. Hittills ska en av ambulanserna tagit med sig minst en skadad från platsen. Sex ambulanser är kvar tillsammans med räddningstjänst.

– Skadeläget på den eller dem som ambulansen kört till sjukhus är fortfarande oklart, säger Sofie Smith, teamledaren på SOS-alarm.