Polisen larmades till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild.
Polisen larmades till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Fem skolor inrymdes – elever såg beväpnad man

Tre skolor och två förskolor i Karlstad inrymdes under fredagen efter det att elever sett en beväpnad man i närheten av en skola.
Polisinsatsen är avslutad men man har ett signalement som man jobbar utifrån.

ANNONS

Polisen larmades vid 11.30-tiden på fredagen och var på plats med ett flertal resurser.

– Ett antal elever har sett en beväpnad man och informerat skolan. Då har skolan inrymt och samtidigt larmat polisen, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan i Karlstad.

Eleverna på de berörda skolorna fick gå hem strax efter klockan 14.30.

Även Centralsjukhuset i Karlstad vidtog åtgärder och uppmanade alla sina verksamheter att låsa sina dörrar, rapporterar SVT Värmland.

– All personal ska stanna kvar på sina arbetsplatser och får inte gå ut, sade Jens Magnusson, pressansvarig på Region Värmland, till SVT.

Polisen sökte i flera timmar i området men lyckades inte hitta mannen. Under eftermiddagen har samtliga patruller lämnat platsen.

ANNONS

Händelsen utreds som vapenbrott.

– Vi har fått ett signalement och patrullerna som är ute i den vanliga verksamheten har ögon och öron öppna för att se om de träffar på någon som stämmer in på signalementet, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

TT: Är ni säkra på att en beväpnad person faktiskt var på platsen?

– Nej, det kan jag inte säga att vi är. Vi ska analysera den information som kommit in till oss. Utredningen får visa om det har skett ett brott eller inte.

ANNONS