Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Joakim Eriksson
Bild: Joakim Eriksson

Explosion i kök i lägenhet – kvinna skadad

En explosion inträffade i ett kök i en lägenhet i Kinna under lördagskvällen. En kvinna och ett barn skadades i samband med händelsen.

Räddningstjänst och ambulans larmades till en lägenhet i Kinna i Marks kommun vid 17-tiden under lördagen efter att en explosion inträffat i en lägenhet. Explosionen skedde i köket i bostaden.

– Vi fick in det som det hade varit någon form av explosion. Från början sa man att det var en spis som exploderat, men enligt räddningstjänsten verkar det vara någon form av tryckkokare som exploderat, sa Ola Nilsson vid SOS Alarm.

Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten när explosionen inträffade.

– Två personer har förts till sjukhus, sa Ola Nilsson.

Fem ambulanser på plats

Totalt ska fem ambulanser ha skickats till platsen. Även räddningstjänst larmades.

– Det är oklart vad som har hänt men det rör sig om en spis eller liknande som det hänt något med. Jag vill betona att det inte beror på att det funnits något explosivt i lägenheten, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Enligt Jan Kuusisto behövde fastigheten inte utrymmas.

– Det har inte börjat brinna i samband med händelsen utan när vi kom till platsen så handlade det om att ta hand om de som bor i lägenheten.

Ingen misstänkt

Även polis larmades till platsen.

Sju personer ska ha befunnit sig i lägenheten när explosionen inträffade. Två av dessa, en kvinna och ett barn, är direkt drabbade. Barnet ska ha klarat sig med lindriga skador.

– Kvinnan har fått brännskador och splitterskador, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst och fortsätter:

– Vare sig räddningstjänst eller polis har sett något liknande. Just nu försöker vi bilda oss en uppfattning om vad detta kan vara, sa Morten Gunneng.

En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts, men det finns i nuläget ingen misstänkt.