En person skjuten i Malmö

Strax innan klockan två i natt fick polisen larm från flera personer som hört skottlossning i Malmö. När polisen kom till platsen hittades en svårt skottskadad man - som enligt uppgift ska vara en vaktmästare som var ute för att skotta snö. – Han är livshotande skadad, säger uppger personal vid sjukhuset där mannen vårdas.

ANNONS
|

När polisen kom till platsen i Malmöhittades mannen svårtskottskadad utanför ett bostadshus. – Han förs med ambulans till sjukhus kort därefter, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region Syd.

Polisen vill inte kommentera mannens skadeläge, eller om han var vid medvetande när han fördes till sjukhus. – Jag vill inte gå in på det, säger Calle Persson.

Den skjutne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgift ska det röra sig om en vaktmästare i området. – Han kommer här för att skotta snö och så blir han skjuten, säger en kollega till mannen tillSydsvenskan.

Flera personer gripna

Patrullen på plats påbörjade vittnesförhör efter skjutningen och inledde spårning med hundpatruller. Polisenhar även spärrat av en damm inne i Pildammsparken, där dykare från räddningstjänsten söker efter eventuella spår. – Det är uppgifter i förundersökningen som lett fram till att vi vidtagit den åtgärden, säger Stephan Söderholm, presstalesman vid polisen i region Syd.

ANNONS

Vad är det ni letar efter? – Det vill jag inte gå in på i nuläget.

Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen meddeladepolisen att flera personer gripits. Händelsenrubricerassom försök till mord alternativt försök till dråp. – Vi har gripit flera personer. De misstänks för inblandning i händelsen, säger Calle Persson.

Hur många personer är gripna? – Det kan jag inte gå in på.

Är dekända av er sedan tidigare? – Det ska de vara.

Polisens tekniker var under morgonen på plats vid ett område kring bostadshuset, som spärrades av, och genomförde en teknisk brottsplatsundersökning. Det finns flera vittnen till händelsen. – Men vi har nog inte någon som sett hela händelseförloppet, däremot flera som sett delar av det. Förhoppningsvis kan vi bygga ihop en fullständig bild, säger Calle Persson.

Livshotande skadad

Universitetssjukhuset Mas i Malmöbekräftar under morgonen att man fått in en skottskadad man, och enligt uppgifter från akuten ska hans tillstånd vara livshotande. – Vi fick in en man med skottskador, och han har livshotande skador, uppger personal vid sjukhuset.

Polisen vill inte kommentera hur gammal mannen är, men bekräftar att det rör sig om en vuxen man i medelåldern.

Stephan Söderholm, även han kommunikatör vid polisen i region Syd, uppger att polisen nu arbetar med att kartlägga motivet till skjutningen.

ANNONS

Misstänker ni att skjutningenär koppladtill den kriminella gängmiljön i Malmö? – Det är förtidigt att säga något om. Vi har inlettenmed förundersökning gällande försök till mord alternativt försök tilldråp och om det här har koppling till det du nämnde eller om det handlar omnågot annatkan jag inte svara på än, säger Stephan Söderholm.

ANNONS