Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra män åtalas för grov utpressning efter att ha hotat en man till livet och drogat honom för att driva in en skuld. Arkivbild.

Drogades med spruta vid indrivning av skuld

En man i Västsverige och hans sambo utsattes för misshandel och hot. Med kniv mot strupen och hot om yxvåld fick mannen en spruta med en okänd substans i kroppen. Nu åtalas fyra personer för grov utpressning.

Brottet ska ha ägt rum i mitten av augusti då fyra män, varav en iklädd en väst från ett känt MC-gäng, omringade en man för att pressa honom på pengar. Mannen misshandlades grovt och fick en kniv mot strupen och hotades med att få en yxa i huvudet om han inte betalade skulden på 24 000 kronor, enligt åtalet.

Någon av de fyra männen högg också mannen med en spruta med okänt innehåll som gjorde honom påverkad. Han blev först aggressiv och sedan slö till den grad att han fick svårt med andningen.

De fyra männen ska sedan ha vänt sig till mannens sambo och med baseballträ pressat henne att lämna över sina bilnycklar. Bilens värde uppskattas i målet till 280 000 kronor.

Det allvarliga våldet, vapnen och kopplingar till ett känt MC-gäng gör gärningen än mer allvarlig anser åklagaren. De fyra männen åtalas nu vid Skaraborgs tingsrätt för grov utpressning och försök till grov utpressning.