Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man och en kvinna dömdes för ett stort antal grova barnvåldtäkter mot en flicka. Nu överklagas domen. Erkivbild.

Dömdes för sadistiska barnvåldtäkter – överklagar

En ung flicka – ej fyllda 15 år – utsattes för sadistiska våldtäkter av ett par i det familjehem hon var placerad i. Mannen och kvinnan dömdes till tolv respektive tio års fängelse för barnvåldtäkterna. Nu överklagas domen.

Det var i början av juli som mannen och kvinnan dömdes till långa fängelsestraff för grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott. Våldtäkterna genomfördes under flera år – från att flickan var tio år gammal till dess hon fyllt 14. Uddevalla tingsrätt bedömde att övergreppen varit "förnedrande och innehållit sadistiska inslag."

Den dömda mannen kom först i kontakt med flickan genom att han jobbade på hennes skola. Mannen hade också en relation med den dömda kvinnan och de båda kom senare att bli familjehemsföräldrar åt flickan. Till slut ville flickan att placeringen skulle upphöra och berättade efter en tid om övergreppen för en nära anhörig.

Kvinnan och mannen erkände till en del av gärningarna i tingsrätten men nekade till flera av de övergrepp som de dömdes för. Flickans vittnesmål, bilder av flickan som skickats mellan mannen och kvinnan, samt sms om vad de ville göra med henne har varit del av bevisunderlaget.

Både åklagare och advokat har nu överklagat domen.