Centerpartiets gruppledare i Malmö Niels Paarup-Petersen. Arkivbild.
Centerpartiets gruppledare i Malmö Niels Paarup-Petersen. Arkivbild.

C säger nej till M-styre i Malmö

ANNONS
|

På måndag ska kommunfullmäktige i Malmö rösta om vilka partier som ska styra staden den kommande mandatperioden. Moderaterna vill ta makten med hjälp av C, L och SD, men det tänker inte C gå med på, rapporterar Sydsvenskan.

- Centerpartiet kommer inte att rösta för det moderata styret. Vi hade jättegärna sett att vi får ett maktskifte i Malmö. Men vi har också varit jättetydliga i valrörelsen med att vi aldrig kommer att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Och vi ser inte att M eller Alliansen kan ta över styret utan aktivt stöd av SD, säger Niels Paarup-Petersen, Centerpartiets gruppledare i Malmö, till tidningen.

ANNONS

Partiet vill i stället se ett blocköverskridande samarbete, helst med M och MP, men kräver samtidigt att kommunstyrelsens nuvarande ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) lämnar sin post.

Även S har meddelat att de är beredda att kompromissa för att få till ett nytt styre med bred förankring. Men om partierna lyckas komma fram till en lösning under helgen återstår att se.

TT

ANNONS