Busschauffören misstänks för brott

ANNONS
|

Det var tidigti söndags morse som bussen med skolungdomarna från Skene körde av vägen och välte utanför Sveg i Härjedalen.

I olyckan omkom tre elever och ytterligare ett 25-tal personer skadades.

LÄS OCKSÅ:Olycksbussen underkändes i höstas - två gånger

Polisen har efter olyckan inlett förundersökningar med bland annat rubriceringen vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– Det är rutin vid den här typen av händelser att man inleder en förundersökning och att man bedriver en bred utredning. I det här fallet har jag gjort bedömningen att omständigheterna är sådana att det finns en misstanke om brott, säger Karin Johnsson Ryd.

ANNONS

Åklagaren uppger att det är chauffören som kommer att delges misstanke om brott. I nuläget är han skäligen misstänkt - vilket är den lägre misstankegraden.

Chauffören misstänks i nuläget för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

LÄS OCKSÅ:Bussbolaget: "Chauffören mår fruktansvärt dåligt"

Under måndagen inledde polisen en teknisk undersökning vid platsen där bussen körde av vägen. Man har också undersökt bussen som ungdomarna färdades i. Även Statens haverikommission hade då utredare på plats för att granska omständigheterna vid olycksplatsen.

Ett kortare förhör hölls med busschauffören kort efter olyckan och ytterligare förhör med honom kommer nu att hållas. När förhören kommer att ske är ännu inte bestämt.

LÄS OCKSÅ:Sorgen ligger tung över skolan

Chauffören uppgav själv efter olyckan att det var dåligt väglag vid platsen där olyckan ägde rum.

– Han vittnar om väldigt svåra tjälskott på vägen som trots att han är en rutinerad chaufför med lång yrkeserfarenhet verkar ha överraskat honom. Men det är vår chaufförs version och vi inväntar precis som alla andra på de utredningar som just nu genomförs, berättadeSimon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss, för GP dagen efter olyckan.

LÄS OCKSÅ:"Ingen ska behöva se det min lillebror sett"

ANNONS