Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 50-årsåldern döms av Göteborgs tingsrätt till fängelse i fem år för grova våldtäkter och grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Arkivbild.

Bonuspappan döms för våldtäkter efter 15 år

En man i 50-årsåldern döms av Göteborgs tingsrätt till fängelse i fem år för grova våldtäkter och grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Mannen är tidigare dömd för våldtäkt mot barn och avtjänar nu sitt straff. Men när en kvinna som tidigare haft mannen som bonuspappa hörde talas om att brottsoffret för det utdömda straffet var en annan styvdotter bestämde hon sig. Hon anmälde honom för de övergrepp hon själv utsatts för mellan åren 1996 och 2004. Övergreppen inleddes under hennes tidiga barndom.

- Det är ett antal grova våldtäkter och det här har skett vid upprepade tillfällen, bland annat i målsägarens hem, sa kammaråklagare Lotta Nielsen till Göteborgs-Posten i samband med att hon väckte åtal.

Rätten väljer att tro på kvinnans berättelser och dömer mannen till ytterligare fem års fängelse. Mannen skulle kunnat bli villkorligt frigiven från det tidigare straffet den 9 september 2019. Men rätten väger in att han redan dömts för annan liknande brottslighet och stannar vid fem år. Åklagaren har yrkat på fängelse i tolv år.