Polis på plats i Trelleborg efter lördagens larm om en våldsam man. Mannen sköts av polis och vårdas för allvarliga skador. Arkivbild.
Polis på plats i Trelleborg efter lördagens larm om en våldsam man. Mannen sköts av polis och vårdas för allvarliga skador. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Beväpnad man skjuten av polis – svårt skadad

En man i 30-årsåldern sköts av polis i Trelleborg natten till lördagen.
Mannen var beväpnad med någon form av vapen som han ska ha riktat mot poliserna.

ANNONS

Det var strax efter midnatt som polisen fick larm om att en man gick "bärsärk" i ett flerfamiljshus i Trelleborg. När polisen kom dit hade mannen lämnat platsen, men han påträffades i stället utomhus en bit bort från bostaden.

Då uppstod en konfrontation med polispatrullen, som kände sig nödgade att avlossa skott mot mannen.

– Jag kan inte gå in på detaljer men i samband med att kollegorna skjuter verkanseld mot den här personen så har han riktat ett vapen mot patrullen, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Mer än ett skott ska ha avlossats, och mannen skadades allvarligt.

– Han är träffad med mer än ett skott i nedre delen av kroppen, säger Mikael Lindh, befäl vid polisens regionledningscentral, till Sydsvenskan.

ANNONS

Läget bedöms dock inte vara livshotande för mannen, säger Sara Andersson.

Det finns inga uppgifter om att någon ytterligare person har skadats i samband med händelsen.

– Vi har sökt på diverse platser för att försäkra oss om det, säger Andersson.

Den skjutne mannen är anhållen för grovt hot mot tjänsteman och synnerligen grovt vapenbrott. Polisens skottlossning kommer att utredas av avdelningen för särskilda utredningar.

ANNONS