Den moderata riksdagsledamoten har klivit av från flera tunga poster på riks- och regional nivå. Arkivbild.
Den moderata riksdagsledamoten har klivit av från flera tunga poster på riks- och regional nivå. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg /TT

Beslut ligger fast: Sexköpsutredning nedlagd

Beslutet om att lägga ned förundersökningen mot en moderat riksdagsledamot rörande sexköp ligger fast.

ANNONS
|

En eller flera personer begärde så kallad överprövning av beslutet, alltså att förundersökningen skulle få fortsätta. Men detta avslår Åklagarmyndigheten, enligt ett mejl från myndighetens utvecklingscentrum.

Bakgrunden är att M-ledamoten i december förra året förde över pengar till en kvinna i samband med en sexnatt i hans övernattningslägenhet i Stockholm. Detta var enligt ledamoten för hyra och taxi.

Chefsåklagare Maria Sterup valde i förra veckan att lägga ned utredningen med hänvisning till att kvinnan, hennes väninna, som också var med den aktuella natten, och ledamoten gett olika berättelser om det träffats någon överenskommelse eller inte.

Ledamoten har haft flera tunga uppdrag i Moderaterna men tog i slutet av mars, när uppgifterna om en förundersökning mot honom blev kända, en självpåkallad "time out" från riksdagsuppdraget. Han är nu tillbaka i tjänst men har lämnat poster i partiet på riks- och regional nivå.

ANNONS
ANNONS