Bert Karlsson stämmer 15 000 företag

ANNONS
|

Det var i februari som Bert Karlsson fälldes för tre fall av bokföringsbrott, efter att en privatperson anmält hans företag Jokarjo AB.

Anmäler 15 000 företag - som hämnd

Nu rasar Bert Karlsson över att en enskild privatperson kan kräva att någon straffas. För att visa sitt missnöje, hotar nu Bert Karlsson med att stämma 15 000 företag i Sverige som lämnat in sin bokföring för sent, skriver Skövde Nyheter. Enligt honom handlar det om drygt 1 500 företag i Västra Götaland.

- Det är för jävligt att en enskild person kan kräva att någon blir straffad. Jag ska visa på hur jävla dumt det här är, säger Bert Karlsson till tidningen och kallar det för "Stasi-metoder".

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Bert Karlsson döms för bokföringsbrott

"Jag ska göra det omöjligt för myndigheten"

Enligt Bert Karlsson ska hans utspelbidra till att få till en ändring, så att en person inte lagförs för någon som inte är olagligt enligt skattemyndigheten. Han menar att han bevisar att det är "statens dumma regelverk" som ställer till det och att rättssystemet kommer att haverera med nuvarande regler.

- Det är inte företagen jag är ute efter, det är statens dumma regelverk. Anmäler man alla kommer rättssystemet att haverera. De klarar inte 15 000 anmälningar. Jag ska göra det omöjligt för myndigheten att hantera. Det ska bli intressant att se hur det går, säger Bert Karlsson till tidningen.

ANNONS