Möllevången i Malmö november 2019: Polisen har spärrat av efter skottlossningen utanför en pizzeria på Ystadsgatan. En 15-åring sköts till döds och hans kamrat vårdades för livshotande skador efter skottlossningen. Arkivbild.
Möllevången i Malmö november 2019: Polisen har spärrat av efter skottlossningen utanför en pizzeria på Ystadsgatan. En 15-åring sköts till döds och hans kamrat vårdades för livshotande skador efter skottlossningen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Begärs häktad för mord på 15-åring

ANNONS

Åklagaren har begärt en person häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 15-årig pojke vid Möllevångstorget i Malmö förra hösten, uppger åklagarmyndigheten i ett pressutskick.

Tre personer greps tidigare i veckan misstänkta för att ha mördat pojken utanför en pizzeria vid Möllevångstorget den 9 november.

En jämnårig pojke skadades svårt vid skottlossningen. De tre, som samtliga är i 20-årsåldern, har varit anhållna i sin frånvaro.

De övriga personer som varit misstänkta i fallet begärs endast häktade enbart för narkotikabrott.

"Såsom utredningen ser ut just nu har jag beslutat att gå vidare med häktningsframställan avseende mord och mordförsök beträffande endast en av de misstänkta, som är misstänkt på sannolika skäl", säger kammaråklagare Magdalena Tesfai i pressmeddelandet.

ANNONS

Häktningsförhandlingar hålls under fredagen.

ANNONS