Kristina Axén Olin återvänder till politiken som ny utbildningspolitisk talesperson. Arkivbild.
Kristina Axén Olin återvänder till politiken som ny utbildningspolitisk talesperson. Arkivbild.

Axén Olin blir ny moderat talesperson

ANNONS
|

Både nykomlingar och veteraner finns med på Ulf Kristersson lista över de moderata talespersoner som ska företräda partiets olika sakpolitiska områden de kommande åren.

Elisabeth Svantesson och Beatrice Ask fortsätter på sina poster, som ekonomisk-politisk respektive försvarspolitisk talesperson. Även Hans Wallmark sitter kvar som utrikespolitisk talesperson.

Moderaternas tidigare rättspolitiske talesperson Tomas Tobé går till EU-nämnden, där han kommer att fokusera på frågor om hållbar migrationspolitik och en klimatsmart tillväxt. Han ersätts av Johan Forssell, tidigare ordförande i socialförsäkringsutskottet och migrationspolitisk talesperson.

Stockholms tidigare finansborgarråd, Kristina Axén Olin, väljs till ny utbildningspolitisk talesperson. Axén Olin meddelade sin avgång som borgarråd 2008 och gjorde comeback när hon valdes in i riksdagen i valet 2018.

ANNONS

"Jag ser verkligen fram emot att få vara med och forma en skola, högre utbildning och forskning som ger unga hopp och en utbildning i världsklass", säger hon i ett uttalande.

TT

ANNONS