Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Nilsson vill återigen beteckna sig som miljöpartistisk ledamot i riksdagen. Arkivbild.

Anklagad riksdagsledamot väljer MP igen

Riksdagsledamoten Stefan Nilsson lämnade Miljöpartiet i november förra året för att bli politisk vilde efter anklagelser om trakasserier. Nu vill han återigen beteckna sig som miljöpartist.

Det meddelade Nilsson i en anmälan till riksdagen under måndagen, enligt ett riksdagsdokument.

"Anledningen är att jag vill vara tydlig gentemot väljarna att jag verkar för och röstar på Miljöpartiets politik i riksdagen. Jag är invald i riksdagen för Miljöpartiet. I övrigt har jag inga kommentarer", skriver Nilsson i ett mejl till TT.

Anonyma uppgiftslämnare berättade i slutet av november för Dagens Nyheter att Stefan Nilsson sagt olämpliga saker och betett sig gränslöst mot kvinnor, framför allt unga, i många års tid. Miljöpartiet krävde att Nilsson skulle lämna alla sina politiska uppdrag och partisekreteraren Amanda Lind beklagade att han inte lämnade riksdagen.

Stefan Nilsson har nekat till anklagelserna och skrev den 15 februari i år i en debattartikel i Expressen att Metoo-rörelsen har använts som ett politiskt vapen mot honom.

Nilssons besked ska inte ha föregåtts av någon dialog med partiet, enligt partiets presstjänst. Det är oklart om Nilssons nygamla partibeteckning innebär att han också kommer att delta i riksdagsgruppens arbete och möten.

TT har sökt Amanda Lind och MP-gruppledaren i riksdagen Maria Ferm.